sila klik sini...

Thursday, 19 November 2015

Al-Kisah Pulau Langkawi _ Hari Ketiga (05/11/2015)

Assalamualaikum w.b.t

Plan untuk hari ketiga pulak yang paling utama adalah naik kereta kabel yang terletak di Gunung Mat Chincang. Jadi kalau ke sini, tak lengkap lah perjalanan kita kalau tak ke menaiki kabel car yang mana dikenali sebagai SkyCab ni.


HARGA TIKET SKYCAB 2015


Harga tiket bersama bukti MyCard untuk dewasa adalah RM20 termasuk pakage ke SKYDOME

*SKYDOME ni apa eh? Dengar cerita ianya dibina dengan nilai mencecah RM1.53juta! Apa ada dalam ni? Owhh, kita boleh menonton animasi pada sudut 360 darjah. Ada kerusi dan ada layar gergasi. Animasinya adalah perjalanan menaiki roller coaster.  Tapi untuk aku wat pening pala je...memey skali je la masok...



ni la tiket dia

TIPS KE SKYCAB LANGKAWI

~ Just nak nasihatkan, kalau nak ke sini. Pastikan korang datang awal untuk mengelakkan korang beratur panjang. Beratur panjang tu dah satu hal. Panas terik pulak sekarang ni. Nanti boleh rasa la. Rancang perjalanan korang yerk.

~ Untuk pembelian tiket, pastikan korang get ready dengan Mykad. Untuk mendapatkan special diskaun.

~ Sarapan / makan sebelum naik ke atas. Ini untuk mengelakkan anda lapar. Kerana harga makanan di atas sangat mahal. *boleh agak kan brapa...huhuhu

*******************************************************************************************************
Dah sampai ke stage ke 2 ..ingatkan nak g sky bridge tapi kena tambah ag duit brapa rm x ingat dah...tapi dah alang2 sampai tak kan tak sampai kan..so kitaorg sumer pun bergerak la...fuhh memang mencabar...dh macam jungle tracking dah...

Jom layan pic...


time ni otw turun nk ke sky bridge








Time turun singgah kejap ke ORIENTAL VILLAGE...pusing2 cuci mata...Perot suda berbunyik mintak diisi....ada yang request minta nasi arab...so gigih la mencari kat maps sumer..last2 jmpa kat Kaki Gunung Cafe..........



Jadi bergerak la kami sumer ke sana...masa sampai tu ramai orang..tapi agaknya memang rezeki kan ...ada satu meja kosong untuk kami semua...Menu nya hanya ada dua iaitu :-

                                                      * NASI ARAB AYAM


                                                   * NASI ARAB KAMBING

Fuhhh memang thorrrbaekkk!!!!

Pas makan otw balik singgah ke MAKAM MAHSURI ,tapi kebetulan pulak ujan bukan men lebat turunnya...tapi dah alang2 masuk bayar tiket kene la pusing2 jugak walaupun abis basah kuyup.Tak sempat nak bergambar sangat...sedeyyy



Daripada MAKAM MAHSURI ni kitaorg decide untuk pergi bershopping pulak. Jadi KEMANA KITA NIIIII.....Opkos la ke Kuah....

~ IDAMAN SURI - PINGGAN MANGKUK ~





~HAJI ISMAIL GROUP - MACAM2 ADA ~
Kedai nie banyak cawangan kat area Kuah .





Jadi ini la cerita untuk hari ke tiga....tggu yer untuk hari last plak..